Exposició del 13 al 26 de juliol a Berga
Vestíbul del Teatre Municipal (Ronda de Queralt s/n)
Horari : de 10 a 13 i de 16 h i de 16.30 a 20.30 h
43 panells que reprodueixen informació periodística, documents, fotografies i cartells, en una seqüència cronològica de juliol de 1936 a gener de 1939.
Les col·lectivitzacions d’empreses realitzades pels treballadors i treballadores a Catalunya durant la guerra civil de 1936-1939 van ser, malgrat les dificultats i defectes, una experiència única d’autogestió i de transformació de l’economia capitalista a una economia socialitzada basada en la cooperació, la solidaritat i la igualtat. Els col·lectivitzadors van ser el producte de la formació personal i col·lectiva, transmesa de generació en generació des de 1870 i obtinguda en la lluita quotidiana contra l’explotació del treball, en el desenvolupament de la capacitat d’associar-se i de gestionar sindicats, cooperatives, federacions, ateneus i escoles racionalistes, sense dependre dels partits polítics i de l’Estat, i sustentada en els ideals d’emancipació, llibertat, igualtat, solidaritat i progrés que van promoure els anarquistes i els lliurepensadors republicans federals.
Dissabte 26 de juliol a les 19h al mateix vestíbul del teatre :
Xerrada sobre les col·lectivitzacions a Catalunya amb Joan Ullés, llibertari que va participar a les col·lectivitzacions.
Organitza :
Centre d’Estudis Josep Ester Borràs
i Ateneu Anarquista Columna Terra i Llibertat
Exposició elaborada per :
CGT de Catalunya
i el
Centre d’Estudis Sociolaborals.
Més informació a :
http://www.ceslbcn.org/ ?p=76
(hi podeu veure part de l’expo)